Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2010 11:55 - CLINIQUE
Автор: petia123 Категория: Хоби   
Прочетен: 7575 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.05.2012 23:03


ИСТОРИЯimage През 1968 година Карол Филипс, редактор на списание, интервюира дерматолога Др Норман Орентридж за статията "Може ли да бъде създадена страхотна кожа?". Статията привлича вниманието на компанията Estee Lauder и тя привлича Др Орентридж, за да помогне да се създаде първата линия за грижа за кожата. Все още се води дебат дали Charls Recson не са откраднали идеята на Еstee Laouder когато са създали марката Etherea /козметична серия с идентични съставки като Clinique. Двете марки излизат на пазара по едно и също време. Clinique по това време е била различна от повечето козметични компания и големия плюс е че предлага продукти според типа кожа. Ниските цени на козметиката помагад да победи конкуренцията като Prescriptives, Origins и дори собствената линия на Estйe Lauder. Грижа за кожата Система за грижа за кожата "3-Step" "Три продукта, три минути, два пъти на ден - Чиста и здрава кожа!" Във всеки магазин където се предлагат козметика, Clinique определя чрез компютър типа кожа на потребителя (суха, комбинирана към суха, комбинирана към мазна или мазна) и предлага продуктите, които ще дадат най-добър резултат. Clinique лансира система от 3 стъпки за здрава кожа -
1.) почистване, използвайки сапун за лице;
2.) ексфолиране, използвайки течност, наречен Избистрящ лосион, и
3.) овляжняване, използвайки лосион за незабавна хидратация, наречен DDML. Тези стъпки трябва да се прилагат два пъти на ден - сутрин и вечер. След като Clinique категоризира типовете кожа, продуктите на тези стъпки са разделени по типове кожа. .   Разгледайте търговете ни с маркови английски обувки и бельо и ако изберете продукт ни пишете

 

 

image Сапунът в началото е бил с формула за оммекотяващ и екстра-стягащ ефект. През 1998 год. Clinique лансира и версията екстра-мек сапун, който е подходящ за по-суха кожа. Създадени по френска рецепта с растително масло, сапуните се изпозват за по-дълго време. През 2006 год. Clinique прави нов продукт - течен сапун като в него не се съдържа сапун който да изсушава кожата.  

image

Избистрящия лосион е създаден в пет различни варианта -1,2,3,4 (от най-мекия до най-силния вариант) и вариант наречен само mild. Това са едни от най-дискутирани и критикувани продукти на Clinique. Всички варианти съдържат денатуриран алкохол - нещо, което повечето козметични компании избягват да използват поради негативното мнение на потребителя. Но през последните години всяка нова формула на лосиона елеминира вредни съставки като ацетон, фенол, турпентин, тимол и метиллегенол. През 1987 год. Clinique създава лосион без алкохол , но е спрян от производство поради ниския интерес от потребителите.

image

 

Лосиона за незабавна хидратация, наричан DDML, е с жълта консистенция с еднаква формула за всички типове кожа. През 2006 год. се предлага и формула без омазняване. Основната му роля е да омекоти вече измитата и почистена с лосиона кожа и да я снабди с важни за нея съставки. Той служи и за основа към друг крем за лице.
След класичестите 3-стъпки, Clinique добавя още продукти за допълнителна гриза за кожата. Жените, които носят грим, например, се окуражават да използват специален лосион за премахване а грим от очите и друг лосион или гел за останалата част от лицето. Чак тогава потребителя трябва да използва продуктите от 3-те стъпки

НАГОРЕ

image Друго допълнение е продукт за дълбоко ексфолиране - скраб. Въпреки че избистрящия лосион от втора стъпка съдържа салицилова киселина, Clinique препоръчва допълнителна ексфолация от 1 до 3 пъти седмично.

image Clinique препоръчва ежедневно използване на продукт със защите фактор SPF15. Това са продукти, различни от 3-те стъпки /DDML е само основа иняма защита вредното влияние на околната среда/. Clinique предлага кремове за очи, серуми, маски, нощни кремове, както и продукти насочени към някои проблеми като акне, разширени пори, кожа без блясък, бръчки и други- това са продукти за точно определени зони от лицето. Всички изброени продукти могат да се нанесад непосредствено след DDML.

 
image Clinique e разработила серия наречена Clinique СХ, специална грижа за кожа с розоцея , раздразнена и опъната кожа от бремеността. Тези продукти са много по-скъпи в сравнение с другите серии на Clinique и се предлагат само в он-лайн магазините или в най-реномираните вериги за козметика.

НАГОРЕ

Грижа за косата

Clinique е създала серия от продукти без аромат с грижа за косата. Тази серия съдържа шампоани /включително и против пърхут/, балсами, и фиксатори.

image

Първо място в списание FHM.

Лек всекидневен шампоан, с лек аромат, създаден за нормална и здрава коса. Измива я без да я сплесква или повдига . Прави косата мека и бляскава. Нанася и се отмива лесно. Подходящ за боядисана и третирана коса.





 

image Интензивна маска за коса, която заздравява косъма и подобрява еластичността му. Разделя краищата и претодвратява заплитането им. Прави косата по-мека, по-здрава и по-сияйна. Изповзва се веднъж-два пъти в седмицата. След измиване, косата леко се посушава и се нанася маската върху цялата дължина на косата. Оставя се да постои 5-10 мин и се отмива .

 

 



Тагове:   грижа за кожата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petia123
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1347314
Постинги: 201
Коментари: 619
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930