Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2010 20:50 - Запушени пори на лицето
Автор: petia123 Категория: Хоби   
Прочетен: 2249 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.05.2012 23:43


Запушени пори на лицето imageЗапушените пори са резултат от прекомерно производство на себум , като допълнителни фактори са външите замърсявания от околната среда, и замърсяванията на самата кожа. Масните жлези са изключително полезни за кожата при правилната ми работа. Те секретират точно определено количество себум, необходимо за подържане на гладка и идеална кожа. Ако намалее тяхната секреция кожата става суха и крехка, те предпазват кожата от прекомерна загуба на вода, както и от бактерии и замърсявания.

 

Всичко за проблемната кожа:

 

 

Порите на лицето трябва да се почистват регулярно за да не се появяват инфекции и раздразнения .   Най- лесният начин е с парна баня, която подготвя и обновява кожата. Нежно ексфолирайте лицето с почистващ продукт с ексфолиращ ефект, след което отмиите с топла вода. imageВ тенджерка загрейте вода до завиране и дръжте лицето си на парата около 15 минути. Бъдете внимателни, не стойте твърде близо до горещата вода , за да не се попари кожата. Чрез добавяне на етерични масла във врящата вода се получава не само страхотен аромат , но и реалните хранителни вещества на маслата проникват дълбоко в кожата и лекуват . В зависимост от типа кожа се използват различни етерични масла. За нормална кожа се използва масло от лавандула или мандарина. Мазната кожа е по сложна и трябва да се работи с особено внимание - за нея идеални са масла от евкалипт и лимон. Сухата кожа е чувства добре с парна баня с масла от лайка и роза. Допълнителен плюс на парната баня е че прочиства синусите и облекчава главоболието. image Парна баня с мента и розмарин Съдържание 1 литър вряща вода
4 капки етерично масло от мента
4 капки етерично масло от розмарин Подготовка Слагаме врящата вода в голяма купа и изчакваме, докато се охлади малко. Добавяме етеричните масла. Слагаме лицето през купата и покриваме главата си с кърпа. Оставаме в тази позиция за 10 минути. Ментата е успокояващо средство.Тя успокоява и изглажда кожата. Действа и антисептично. Розмарина е мускулен релаксант.

 

image Почистваща парна баня с лавандула Съдържание 1 литър почти вряща вода
6 капки етерично масло от лавандула. Към почти вряща вода, се добавят 6 капки лавандулово етерично масло. Слагаме лицето през купата и покриваме главата си с кърпа. Оставаме в тази позиция за 10 минути. Лавандулата е мускулен релаксант, има успокояващо и стягащо действие.   imageПарна баня с екстракто от чаено дърво Добави 4/5 капки екстракт от чаено дърво в 1 литър вряща вода. Това е всичко! Чай дърво масло е мощен антисептик, той предпазва и лекува инфекции. Това е иделана парна баня за мазна, склонна към акне кожа със запушени пори.

 

 

 

 

 

 

 

 

imageПодсушете лицето след парната баня и нанесете глинена маска или екстракт от естествени масла . Оставете маската да подейства около 10, 15 минути след което отмиите с хладка вода и нанасете тоник за да затворите порите.

 

 

Маски за мазна кожа, склонна към акне:  

 

Горещата пара отваря порите и помага за намаляване на омазняването и премахване на нечистотиите. Въпреки това е много важно след цялата процедура да отмиите с хладка към студена вода за да затворите порите. Правете това около 2 пъти в седмицата. Не правете тази процедура преди важно събитие или ако бързате , защото понякога поради увеличения себум е възможна появата на няколко пъпки и няма да се чувствате комфортно .     Почиствайте всеки ден сутрин и вечер лицето си , след което използвакте тоник и крем за лице за вашия вид кожа.

 

Един добър крем за мазна кожа: Payot
image Hydratation 24 Oil Free 50ml/1.6oz

rec. retail: US$ 52.00
Free Shipping
our price: US$ 46.00 (save 12%)        

 

 

 

  При по - сериозно запушване на порите можете да ползвате продукти със салицилова киселина.

 

 

 

imageмастни жлези
Диаграмата показва фоликул на косъма и свързаната с него мастна жлеза. Мастните жлези, са приложени към космените фоликули и се намират предимно по лицето, врата, гърба и гърдите. Тя е тази жлеза, която произвежда sebum - мазна материал, който обгражда всяка коса фоликула и предпазва кожата.

 

 

 

 

 

Акне проблемите успешно се лекуват със продукти със съдържание на benzoyl peroxide. При екстремни случаи посетете дерматолог за процедури със retinoid. Изполвайте тези малки трикове при нанасяне на грим: не използвайте течен фондьотен или ако много държите на него го смесвайте с овлажняващ продукт, за вас е подходящ компактен фондьотен или пудра , както и специални коректори за намаляване на порите ( на етикета им пише: "pore minimizer" или "pore refining") и най- важното не натрупвайте голямо количество грим а използвайте пестеливо. Не използвайте много гореща или много студена вода , когато се миете. Избягвайте продукти с съдържание на парфюм или процент алкохол, за вас подходящи са продукти със салицилова или гликолова киселина.    

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petia123
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1348941
Постинги: 201
Коментари: 619
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930